SenyumaNSedekaH – Hulurkan Ilmu Dengan Senyuman

Senyuman

Senyumansedekah adalah satu blog diwujudkan untuk menjana pengetahuan di kalangan pengguna-pengguna internet berbahasa Melayu. Ia juga boleh disamakan fungsi dengan laman Wikipedia Bahasa Melayu, iaitu menambahkan koleksi artikel yg berbentuk ilmu pengetahuan di dalam Bahasa Melayu supaya golongan yg boleh bertutur bahasa Melayu mendapat manfaatnya dan hasilnya, DBP pun gembira secara tidak langsung atas pertambahan pejuang-pejuang bahasa.šŸ™‚.

Yang membezakan laman wikipedia dan blog ini adalah dari segi artikel yg disiarkan lebih bersifat seperti sebuah blog iaitu tidak memerlukan sebarang garis panduan tatacara menulis entri-entri. Juga ia tidak memerlukan artikel yg datang dari sumber yg sah asalkan ia tidak melanggar sebarang Kanun Keseksaan mana-mana negara. Blog ini lebih bersifat universal dan tidak meletakkan sebarang ketetapan dalam setiap entri yg dihantar. Namun begitu, secara dasarnya, blog ini lebih menjurus kepada isu-isu dan perkara berkaitan dengan dunia teknologi, perisian, gajet, multimedia, internet dan segala yang bersangkut-paut dengan hal-hal saintifik.

Sebagai tanggungjawab sosial seorang penulis blog, blog ini juga menyiarkan entri berkaitan dengan alam sekeliling, hal-hal semasa, ruangan agama dan dunia secara amnya. Sebagai pengunjung blog, saya berharap anda dapat menikmati dan mendapat manfaat dari tulisan yg saya persembahkan. Seterusnya, menjadi pengunjung tetap dan memberi sebarang komen atau ā€œkomentarā€ membina dalam setiap entri di blog ini.

Sekian, salam Senyum dari SenyumanSedekah.

Informasi Blog

6 Komen »

  1. Salam,
    Laman web menarik yang berinformasi…Teruskan..
    –senyum–

    Komen oleh soleh — Januari 23, 2008 @ 2:14 am |Balas

  2. Terima kasih..saya akan teruskan setiap kali keluar idea.

    Komen oleh Idris Yussof — Januari 23, 2008 @ 3:01 am |Balas

  3. Tolong bg komen personel sikit n fakta pasal harga minyak skrg. Ape kewajaran kita and kerajaan utk menghadapi krisis hebat ini. Just kongsi idea je..mane tau membatu pembaca supaya dpt berfikiran lebih matang. TQ

    Komen oleh KaPTeN — Julai 10, 2008 @ 7:12 am |Balas

  4. Ada fakta yg kita perlu tahu antara Intel dan AMD, ada baik buruk antara kedua2 pengeluar processor ni…cuba kita kongsi sama2 perkara ni supaya sape2 nak beli atau dah beli komputer tau fakta yg rmi org x tau pasal kedua2 company ni. Adios!

    Komen oleh KaPTeN — Julai 10, 2008 @ 7:26 am |Balas

  5. #KaPTeN

    :- mengenai harga minyak ye sahabatku, yg aku pasti, aku tidak mahu ia dinaikkan dengan serta merta.yg lain2 tu, nanti2 aku komen

    :- mengenai amd dan intel ni, InsyaAllah, ana akan try buat entry mengenai ini, jika ada kelapangan masa dan kerajinan.

    Komen oleh Idris Yussof — Julai 15, 2008 @ 10:14 am |Balas

  6. asal ko kate ko nk out dri room cinter tu? ko majok ngan sape?

    Komen oleh faz — Jun 1, 2009 @ 2:24 pm |Balas


Suapan RSS untuk komen-komen bagi kiriman ini. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: